🏠
Lemma - verkkosivusto
Kirjaudu
Opiskelijalle
Opettajalle
Kaikille

Mikä Lemma?

Lemma on suomalainen pienyritys, joka on keskittynyt matemaattisten aineiden opetukseen verkossa. Lemma.fi on matemaattinen oppimisympäristö, joka yhdistää oppilaat ja opettajat täysin uudella tavalla. Oppilaat voivat tehdä tehtäviä interaktiivisesti ja saada niistä palautetta välittömästi. Opettajat taas voivat seurata oppilaittensa etenemistä seuraamalla kuinka pitkällä he kurssissa ovat ja tarkastamalla vaikka yksittäisen tehtävän ratkaisun. Samalla he voivat antaa palautetta/apua tehtävien ratkaisuun. Oppilaat voivat pyytää apua myös Lemman henkilökunnalta tai oppilaan ystäviltä silloinkin kun opettaja ei ole järjestelmässä sisällä. Tällöin oppilaiden apu ei jää ainoastaan oppitunnilla kyselyyn vaan apua on mahdollista saada juuri silloin kun sitä tarvitsee.

Miksi Lemma?

Lemma on syntynyt monen vuoden työn tuloksena vastauksena matemaattisten aineiden ja verkko-opiskelun yhdistämiseen liittyviin ongelmiin. Matemaattisen tekstin kirjoittaminen tietokoneella on ollut aina vaikeaa eikä se edelleenkään helppoa ole. Internetissä ongelma on vieläkin hankalampi, sillä matemaattisen tekstin esittäminen verkkoselaimessa on ollut tähän mennessä erittäin vaikeaa. Nyt kuitenkin standardien yhdenmukaisuuden ja uusien (HTML5 ja javascript) ominaisuuksien ansiosta verkossakin on mahdollista kirjoittaa ja esittää matematiikkaa. Verkko-opiskelu antaa paljon uusia mahdollisuuksia sekä opettajalle että oppilaille. Verkko tuo täysin uudenlaiset lähestymistavat opiskeluun ja yhteisöllisyyteen. Tämä opiskelu ja yhteisöllisyys on Lemman tarkoitus. Tule sinäkin rakentamaan uutta matemaattista yhdyskuntaa.

Mitä tarvitset?

Jotta pääset mukaan, tarvitset internetyhteyden ja välineen, jolla pääset verkkoselaimeen. Lemman verkkosivusto toimii kaikilla uusimilla laitteilla. Sivusto on suunniteltu parhaiten toimimaan tietokoneella, sillä mobiililaitteilla kirjoittaminen on yleisestikin ottaen hankalaa. Lisäksi näyttö on yleensä puhelimissa ja tableteissa liian pieni. Laitteen käyttöjärjestelmällä ei ole merkitystä. Käytettävän selaimen täytyy sallia evästeiden (Cookie) ja javascriptin käyttö. Jos sivusto ei mielestäsi toimi niin kuin pitäisi, ota rohkeasti meihin yhteyttä ja tutkitaan missä vika luuraa. Sivuston käyttöehdot löydät täältä.

Kiinnostuitko?

Lemma kehittää järjestelmäänsä koko ajan ja siksi sivusto muuttuu jatkuvasti. Myös erikseen räätälöidyt kurssit ovat mahdollisia. Jos olet kiinnostunut yhteistyöstä tai sinulla on muuten vain kysyttävää, niin ota yhteyttä asiakaspalvelu(at)lemma.fi.

Vaikka et olisi edes kiinnostunut, voit aina rekisteröityä Lemmaan, sillä se on ilmaista ja niin on kokeiluaikakin. Tämän jälkeen voit joko olla mukana yhteisössä tai olla olematta. Irtisanoutuminen ei vaadi toimenpiteitä.

Ei muuta kuin kirjautumaan ja tutkimaan Lemmaa tarkemmin.

© Lemma.fi 2016 - 2018 Y-Tunnus: 2777823-4